LM, evo instrukcija sa moje strane:
Put:Ko želi da ide sa mnom, okupljanje je u 9h na parkingu kod Opštine Novi Beograd (isto mesto gde smo se našli pre dve godine). Za sada je Velja rezervisao mesto, što znači da ima mesta za još maksimalno trojicu.
Roštilj:Potrebno je kupiti:
- Ćevape
- Vrat (obavezno bez kosti!!!)
- Svinjske ražnjiće
- Pileće ražnjice (to obično jedu žene
)
- Kobaje
- Slaninu (onu masnu, pravu vojvođansku, tzv. sapunjaru, dakle, bitno je da ne bude kuvana niti bilo šta, već da može lepo da pušta mast)
- Nekih pe-šes' glavica crnog luka (ovo mi treba za pečenje na roštilju, ako uzimate neko dodatno povrće za salatu, to se obaška dogovorite, jer ja ne jedem salate, pa se ne razumem... dakle, ovaj luk mi treba za pečenje, eventualno za salatu uzmite još)
- Jedno kilo pečuraka
- Neku vrstu leba, ali bi idealno bilo da to bude one prave roštiljske lepinje ili somuni, oni onako brašnjavi...
(ako neko ima nekih dodatnih zahteva, neka ih iznese, ali cenim da ovaj asortiman zadovoljava potrebe barem 90 procenata roštiljojedača).
Glede količina, gledajte da ukupno bude oko petsto grama mesa po čoveku (ne računajući slaninu), pa kad se bude znalo tačno brojno stanje, vi pomnožite. Glede asortimana, najmanje uzmite pilećih ražnjića, jer, kao što rekoh, njih uglavnom jedu žene. Naglasak neka bude na ćevapima i vratovini.
Neko je spomenuo mogućnost da budu dva roštilja, bilo bi idealno ako bude tako. Obavezno ponesite neku dasku za sečenje, i jedan ili dva oštra, malo veća noža (od kojih jedan može da bude onaj reckavi, za sečenje leba, ali nije obavezno).
Od priloga, nabavite negde tucanu papriku, onu krupnu, srednje ljutine, a može neko da ponese i malo vegete, valjaće za onaj lukac. Ako vam je usput, uzmite i neki senf. Eh, da, one pečurke treba malo premazati nekim margarinom, vidite da li možete da kupite neki mali...
Eto, to bi manje-više bilo to od mene, danas neću biti često pri netu, pa ako neko nešto pita/komentariše, neću moći baš odmah da odgovorim.
Edit: eh, da, i novine, za potpalu, a cenim da na toj letenci/lepenci ima suvih grančica za potpalu... i ne zaboravite ćumur.